Τρελοποδόσφαιρο


Ισλάμ εναντίον ποδοσφαίρου by The_Stranger
15/08/2010, 12:49
Filed under: Διάφορα

Για κάποιους, το ποδόσφαιρο είναι μια θρησκεία από μόνο του. Τι γίνεται, όμως, όταν το ποδόσφαιρο συγκρούεται με τις άλλες, παραδοσιακές θρησκείες; Η απάντηση είναι: «Ό,τι γίνεται κάθε φορά που μια θρησκεία συγκρούεται με μία άλλη: ΧΑΜΟΣ».

Το πιο χαρακτηριστικό, ίσως, παράδειγμα είναι ένας φετφάς (fatwa, επίσημη γνωμοδότηση από ισλαμικό θρησκευτικό ηγέτη) που εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2005 στην καθημερινή εφημερίδα Αλ Ουατάν της Σαουδικής Αραβίας από ανώνυμους εξτρεμιστές Ισλαμιστές, και σύμφωνα με τον οποίο το ποδόσφαιρο απαγορευόταν στη χώρα, εκτός κι αν παιζόταν με συγκεκριμένους κανονισμούς, οι οποίοι περιγράφονταν αναλυτικά ως εξής:

Στο όνομα του φιλεύσπλαχνου και καλοκάγαθου Θεού:

1. Μην παίζετε ποδόσφαιρο με τέσσερις γραμμές (σ.σ. γύρω από τον αγωνιστικό χώρο), αφού αυτός είναι ο τρόπος των άπιστων, και οι διεθνείς ποδοσφαιρικοί κανόνες απαιτούν τη χάραξη αυτών των γραμμών πριν την έναρξη του αγώνα.

2. Δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί την ορολογία που έχουν θεσπίσει οι άπιστοι και οι πολυθεϊστές, όπως «φάουλ», «πέναλτι», «κόρνερ», «γκολ» και «άουτ». Οποιοσδήποτε προφέρει αυτούς τους όρους πρέπει να τιμωρείται, να επιπλήττεται, να αποβάλλεται από το παιχνίδι, και ακόμα να του λένε δημοσίως: «Έμοιασες στους άπιστους και τους πολυθεϊστές, και αυτό απαγορεύεται».

3. Αν ένας από σας πέσει κατά τη διάρκεια του αγώνα και σπάσει το χέρι ή το πόδι του, ή αν η μπάλα χτυπήσει στο χέρι του, δεν πρέπει να πει «φάουλ» και δεν πρέπει να σταματήσει να παίζει εξαιτίας του τραυματισμού του. Αυτός που προκάλεσε τον τραυματισμό δεν πρέπει να δεχτεί κίτρινη ή κόκκινη κάρτα, αλλά η υπόθεση θα πρέπει να κριθεί σε αντιστοιχία με τον μουσουλμανικό νόμο, σε περίπτωση σπασμένου κοκκάλου ή τραυματισμού. Ο τραυματίας πρέπει να εξασκήσει τα δικαιώματά του σύμφωνα με τη Σαρία (σ.σ. τον μουσουλμανικό νόμο), όπως αναφέρονται στο Κοράνι, και πρέπει να καταθέσετε μαζί του ότι ο τάδε τον χτύπησε επίτηδες.

4. Μην θέτετε τον αριθμό των παικτών αντίστοιχα με τον αριθμό των παικτών που χρησιμοποιούν οι άπιστοι, οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί, και ειδικά η πρόστυχη Αμερική. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να παίζουν 11 παίκτες μαζί. Κάντε τον μεγαλύτερο ή μικρότερο αριθμό.

5. Πάιξτε με τα κανονικά σας ρούχα, ή με ντισντάσα (σ.σ. παραδοσιακή αραβική ενδυμασία), ή με κάτι παρόμοιο, αλλά όχι με χρωματιστά παντελόνια και αριθμημένες μπλούζες. Τα παντελόνια και οι μπλούζες δεν είναι κατάλληλα ρούχα για Μουσουλμάνους. Είναι τα ρούχα των άπιστων και της Δύσης, και επομένως πρέπει να προσέχετε να μην τα φοράτε.

6. Όταν έχετε εκπληρώσει τους παραπάνω όρους και κανόνες, πρέπει να παίξετε σε όλο το παιχνίδι με την πρόθεση να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, ώστε να πολεμήσετε την Τζιχάντ (σ.σ. ιερός πόλεμος) για χάρη του Αλλάχ και να προετοιμαστείτε για τη στιγμή που θα είναι απαραίτητη η Τζιχάντ. Δεν θα έπρεπε κανείς να σπαταλά χρόνο πανηγυρίζοντας μια ψεύτικη νίκη.

7. Μην παίζετε για 45 λεπτά, όπως συνηθίζουν οι Εβραίοι, οι Χριστιανοί και όλες οι χώρες της απιστίας και του αθεϊσμού. Αυτό είναι επίσης το χρονικό διάστημα που είναι αποδεκτό από τα ποδοσφαιρικά σωματεία που έχουν ξεφύγει από το σωστό μονοπάτι. Πρέπει να είστε διαφορετικοί από τους άπιστους, να αποχωρήσετε από το μονοπάτι τους και να μην τους μιμείστε σε τίποτα.

8. Μην παίζετε σε δύο ημίχρονα, αλλά σε ένα ή τρία μέρη, ώστε να διαφοροποιηθείτε από τους αμαρτωλούς και τους ανυπότακτους, από τους άπιστους και τους πολυθεϊστές.

9. Αν καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει την άλλη και καμία δεν έχει στείλει την μπάλα ανάμεσα στα δοκάρια, μην σπαταλάτε επιπλέον χρόνο σε παράταση ή σε «πέναλτι» μέχρι κάποιος να κερδίσει, αλλά αντίθετα εγκαταλείψτε το γήπεδο αμέσως, αφού αυτό το είδος νίκης αποτελεί ακριβή μίμηση των άπιστων και υιοθέτηση των διεθνών ποδοσφαιρικών κανόνων.

10. Μην τοποθετείτε κάποιον που ακολουθεί παντού τους παίκτες και αποκαλείται «διαιτητής», γιατί, κατόπιν της ακύρωσης των διεθνών κανονισμών, όπως «φάουλ», «πέναλτι», «κόρνερ» κλπ, δεν είναι αναγκαία η παρουσία του. Επιπλέον, η παρουσία του αποτελεί μίμηση των άπιστων, Εβραίων και Χριστιανών και συνιστά υιοθέτηση των διεθνών κανόνων.

11. Κατά τη διάρκεια του αγώνα απαγορεύεται σε ομάδες νεαρών να συγκεντρώνονται και να τον παρακολουθούν, γιατί, αν συγκεντρώνεστε για χάρη της αθλητικής δραστηριότητας και της φυσικής σας κατάστασης, όπως ισχυρίζεστε, ποιος ο λόγος να σας κοιτάζουν; Πρέπει να τους κάνετε να συμμετάσχουν, ώστε να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να προετοιμαστούν για την Τζιχάντ – αλλιώς, πείτε τους «πηγαίνετε να διαδώσετε το Ισλάμ και να αναζητήσετε την ηθική διαφθορά στα παζάρια και στον Τύπο, ώστε να την εξαλείψετε, και αφήστε μας να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση».

12. Μετά το τέλος του αγώνα, προσέξτε να μη μιλάτε για το παιχνίδι, και να μην πείτε «παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο, ή «ο τάδε είναι καλός παίκτης» κλπ. Επιπλέον, θα πρέπει να μιλάτε για το σώμα σας, τη δύναμη και τους μύες του, και για το ότι παίζετε για προπόνηση στο τρέξιμο, την επίθεση και την άμυνα, προετοιμαζόμενοι για την Τζιχάντ για χάρη του Αλλάχ.

13. Αν κάποιος από σας βάλει την μπάλα ανάμεσα στα δοκάρια και μετά αρχίσει να τρέχει, ώστε οι συμπαίκτες του να τρέξουν πίσω του και να τον αγκαλιάσουν, όπως κάνουν οι παίκτες στην Αμερική και τη Γαλλία, πρέπει να τον φτύσετε στο πρόσωπο, να τον τιμωρήσετε και να τον επιπλήξετε, γιατί τι σχέση έχουν η χαρά, οι αγκαλιές και τα φιλιά με τον αθλητισμό;

14.Πρέπει να πάρετε τα τρία δοκάρια ή σιδερένιες ράβδους που χρησιμοποιείτε για να κατασκευάσετε το τέρμα, μέσα στο οποίο κλωτσάτε την μπάλα, και να τα αντικαταστήσετε με δύο αντί για τρία. Με άλλα λόγια, αφαιρέστε το οριζόντιο δοκάρι ή ράβδο, ώστε το τέρμα να μην μοιάζει με το συνηθισμένο μεταξύ των άπιστων, και ούτως ώστε να παραβιαστούν οι αυταρχικοί διεθνείς ποδοσφαιρικοί κανόνες.

15. Μην κάνετε αυτό που είναι γνωστό σαν «αλλαγή» – δηλαδή, να βάζεις έναν παίκτη στη θέση ενός άλλου που έχει αποβληθεί – αφού αυτή είναι η συνήθεια των άπιστων στην Αμερική και αλλού.

Η επίδραση του φετφά δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αν και, αμέσως μετά την έκδοσή του, τρεις παίκτες της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας «κρέμασαν τα παπούτσια τους». Ο φετφάς αποδοκιμάστηκε από αρκετούς θρησκευτικούς ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι κατάλληλο θέμα για ένα θρησκευτικό διάταγμα, αφού δεν αναφέρεται στο Κοράνι (!), ενώ ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας απαίτησε να συλληφθούν αυτοί που δημοσίευσαν τον συγκεκριμένο φετφά και να δικαστούν. Φυσικά, τίποτα απ’όλα όσα αναφέρονταν στον φετφά δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ευτυχώς για το ποδόσφαιρο.

Στη σύγκρουση, λοιπόν, του Ισλάμ με το ποδόσφαιρο, η «στρογγυλή θεά» αναδείχθηκε πανηγυρικά νικήτρια. Και χαιρόμαστε όλοι γι’αυτό.

Advertisements

1 σχόλιο so far
Σχολιάστε

[…] τι συνέβη όταν οι πλέον συντηρητικοί κύκλοι του Ισλάμ “επιτέθηκαν” στο ποδόσφαιρο. Όμως, αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση που υα […]

Πίνγκμπακ από Όταν συγκρούονται οι θρησκείες… « Τρελοποδόσφαιρο
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: