Τρελοποδόσφαιρο


Ένας Ισλανδός από την Αλαμπάμα by stokegeo
20/01/2014, 11:26
Filed under: Παίκτες

Η φετινή σεζόν μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί… ονειρώδης για τον επιθετικό της ολλανδικής Άλκμααρ, Άρον Γιόχανσον (Aron Jóhannsson)!

O 23χρονος άσος έχει σημειώσει 12 γκολ έως τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές και βρίσκεται στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Eredivisie, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν… φωτοβολίδα οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε το δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν με τον σύλλογο του Άλκμααρ (όπου εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2013)!

146160Τα σπουδαία του κατορθώματα, εξάλλου, δεν χαροποιούν μόνο τον προπονητή του στην ΑΖ, Ντικ Άντβοκαατ, αλλά και τον τεχνικό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, Γιούργκεν Κλίνσμαν, της οποίας είναι ενεργό μέλος ο νεαρός παίκτης.

«Ορίστε; Αμερικανός είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής; Αφού το επώνυμό του κάθε άλλο παρά… Αμέρικα θυμίζει!», θα αναρωτηθήκατε, και με το δίκιο σας!

Ο Άρον Γιόχανσον γεννήθηκε στο Μόμπιλ της πολιτείας Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών από Ισλανδούς γονείς. Σε ηλικία τριών ετών μετέβη στην χώρα καταγωγής του, όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα του το 2008 στη Φιόλνιρ. Δύο έτη μετά, κι αφού είχε ήδη ξεχωρίσει, μετεγγράφηκε στην Άαρχους της Δανίας, με τα χρώματα της οποίας έλαμψε για δυόμισι χρόνια (23 γκολ σε 65 εμφανίσεις)! Από την τελευταία τον απέκτησε η Άλκμααρ.

Τον Οκτώβριο του 2012, λοιπόν, ο Γιόχανσον κλήθηκε στην εθνική Ισλανδίας για τα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 με Ελβετία και Αλβανία. Δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια, όμως, λόγω τραυματισμού. Σχεδόν δώδεκα μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2013, ενημέρωσε μέσω του προφίλ του στο Facebook ότι είχε αποφασίσει να χρισθεί διεθνής με τις ΗΠΑ, τη χώρα που γεννήθηκε. Όπερ και εγένετο!

Ντεμπουτάρισε με την «αστερόεσσα» στις 14 Αυγούστου 2013, εναντίον της Βοσνίας σε φιλικό. Ακριβώς δύο μήνες και μία ημέρα μετά σημείωσε το πρώτο, και μοναδικό έως τα σήμερα, γκολ του με τις ΗΠΑ κόντρα στον Παναμά (για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014). Έχει καταγράψει συνολικά έξι συμμετοχές με την αμερικανική ομάδα.

Ο Άρον Γιόχανσον με τη φανέλα της εθνικής ΗΠΑ

Ο Άρον Γιόχανσον με τη φανέλα της εθνικής ΗΠΑ

Έτσι, η Ισλανδία έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «καπαρώσει» έναν παίκτη που έχει δείξει καλά στοιχεία και δυνατότητες!

Όσο για τον Γιόχανσον, θεωρούμε ότι, εάν συνεχίσει να «πυροβολεί» τις αντίπαλες εστίες, θα βρεθεί και στην αποστολή των ΗΠΑ για το Μουντιάλ 2014 έχοντας την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο!


Σχολιάστε so far
Σχολιάστε



Σχολιάστε