Τρελοποδόσφαιρο


Αθλητικός Σύλλογος 15η Νοεμβρίου by stokegeo
18/01/2015, 12:11
Filed under: Ομάδες, Ονομασία ομάδων

Στις 22 Απριλίου 1500 ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Άλβαρες Καμπράλ ανακάλυψε και κατέκτησε, για λογαριασμό της πατρίδας του, μία νέα, άγνωστη χώρα, η οποία αργότερα ονομάστηκε Βραζιλία.

Στις 7 Σεπτεμβρίου του 1822 η Βραζιλία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Πορτογαλία και, στις 29 Αυγούστου του 1825, μετά από αρκετούς μήνες πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, η Πορτογαλία αναγνώρισε επίσημα την ανεξαρτησία.

Το πολίτευμα της νεοσύστατης χώρας ήταν κοινοβουλευτική μοναρχία, υπό τον βασιλέα Πέδρο Ι, ο οποίος το 1831 παραιτήθηκε και, εννέα χρόνια μετά, έδωσε το σκήπτρο στον γιο του, Πέδρο ΙΙ.

Στις 15 Νοεμβρίου του 1899, όμως, ο Πέδρο ΙΙ καθαιρέθηκε από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα με αρχηγό τον στρατηγό Μανουέλ Ντεοντόρο ντα Φονσέκα. Η Βραζιλία ανακηρύχθηκε δημοκρατία, και ο ντα Φονσέκα έγινε ο πρώτος πρόεδρος της χώρας.

Στις 15 Νοεμβρίου του 1924, στον Δήμο Ζαού της πολιτείας του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, ο Ζοσέ Σομπρίνιο, ο Ερμίνιο Καπαμπιάνκα και μερικοί ακόμη φανατικοί σπόρτσμεν αποφάσισαν να ιδρύσουν μία ποδοσφαιρική ομάδα.

Δεν τους πήρε πολλή ώρα να την ονομάσουν: την έβγαλαν Esporte Clube XV de Novembro (Αθλητικός Σύλλογος 15η Νοεμβρίου), προς τιμήν της ημέρας της ανακήρυξης της αχανούς χώρας τους ως δημοκρατίας!

Η τόσο σημαντική αυτή ημερομηνία για τους Βραζιλιάνους, λοιπόν, επιζεί μέχρι σήμερα, στο όνομα αυτής της ομάδας, η οποία τώρα συμμετέχει στην Γ’ κατηγορία του πολιτειακού πρωταθλήματος του Σάο Πάουλο, ενώ στο παρελθόν κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο στη Β’ κατηγορία (διακρίσεις, που είναι και οι μόνες στη μακρά ιστορία της).

Αθλητικός Σύλλογος 15η Νοεμβρίου

Αθλητικός Σύλλογος 15η Νοεμβρίου

Advertisements

Σχολιάστε so far
ΣχολιάστεΣχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %sΑρέσει σε %d bloggers: