Τρελοποδόσφαιρο


Ο πιο μεγάλος τίτλος του «Αλέφα»! by stokegeo
23/02/2016, 11:00
Filed under: Προπονητές | Ετικέτες: ,

Από το 1969 μέχρι σήμερα ο Νίκος Αλέφαντος φωνάζει σε όλους μας «μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα!» καθισμένος στην άκρη του πάγκου κάποιας ομάδας!

Τριανταπέντε και βάλε χρόνια στην προπονητική ο λατρεμένος «Αλέφας» έχει ζήσει και (κυρίως) πει σχεδόν… τα πάντα όλα! Επίσης, επαινέθηκε (από «φίλους» και «εχθρούς»), μισήθηκε, τον σατίρισαν, τον κορόιδεψαν, όμως το ότι έχει γράψει τη δική του «σελίδα» στο μεγάλο «βιβλίο» του ποδοσφαίρου μας μένει και δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι το πιο μεγάλο του «παράσημο».

Δεν έχει νόημα να παραθέσουμε εδώ ξανά ατάκες ή κατορθώματά του, πάνω κάτω έχετε δεν μπορείτε να μην έχετε μια σχετικά καλή εικόνα για αυτά!

Όλα τούτα τα χρόνια, ωστόσο, παράλληλα με τα ευφυολογήματα, τις «εκρήξεις», τις συχνές απολύσεις από συλλόγους, τις με εκπληκτικό τρόπο δοσμένες (λ.χ. με καρέκλες ή κεφτέδες) ποδοσφαιρο-αναλύσεις, τις αλλοιώσεις (σκόπιμες ή λόγω άγνοιας;) ονομάτων άλλων τεχνικών ή ποδοσφαιριστών οι οποίες βγάζουν γέλιο, το τι «εκόμισε εις» τον χώρο του φούτμπολ, κλπ, ο Αλέφαντος πήρε κανένα τρόπαιο (κάτι που είναι, άλλωστε, ο απώτατος σκοπός ενός προπονητή);

Ρίχνοντας μία ματιά στη μακρά σταδιοδρομία του διαπιστώνει κανείς ότι οι τίτλοι του Αλέφαντου είναι, όλοι κι όλοι, τρεις: δύο πρωταθλήματα Β’ Εθνικής (ΠΑΣ Γιάννινα 1974, Πιερικός 1975) και ένα Κύπελλο Κύπρου (ΑΠΟΕΛ, 1997).

Από αυτά τα έπαθλα σαφώς το πιο σημαντικό είναι το τελευταίο, στο οποίο πιστεύουμε ότι αξίζει να κάνουμε μία μικρή αναφορά.

17 Μαΐου 1997. Στο Μακάρειο Στάδιο της Λευκωσίας ο ΑΠΟΕΛ (του «Αλέ») κοντραρίστηκε με την Ομόνοια, στο κλασικό ντέρμπι της «Μεγαλονήσου».

Τελικό αποτέλεσμα, 2-0 για τους «γαλαζοκίτρινους», χάρη σε γκολ από τους Κώστα Φασουλιώτη στο 88′ και Ανδρέα Σωτηρίου στο 100′.

Ναι, καλά διαβάσατε: το δεύτερο γκολ του «Θρύλου» μπήκε όντως στο 100ό λεπτό, ή, για να ακριβολογούμε, στο 90’+10′! Πώς και «τράβηξε» τόσο πολύ το ματς; Ο διαιτητής κράτησε δέκα λεπτά καθυστερήσεις αφού εκτός του τερέν γινόταν… το σώσε (όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί)!

Στο 04:30 του βίντεο θα ακούσετε τις επινίκιες δηλώσεις του Αλέφαντου!

Ιδού και οι συνθέσεις εκείνου του τελικού:

ΑΠΟΕΛ: Πετρίδης, Αριστοκλέους, Ζερμάνις, Χριστοδούλου, Χαραλάμπους (29’ Τιμοθέου), Κόζμα, Φασουλιώτης, Αλεξάνδρου (46’ Κίπριχ), Α. Σωτηρίου, Γ. Ιωάννου, Χατζηλούκας (Ππούνας).
Ομόνοια: Χαρίτου, Λοϊζίδης (89’ Παναγιώτου), Γουάιτ, Ευαγγέλου, Γ. Καλοθέου, Σάκης (88’ Νακόε), Νικολάου (90’ Γιατρού), Ιωακείμ, Κιτάνοφ, Καϊάφας, Ξιούρουππας.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι εκπληκτικό που αυτός ο τελικός ήταν τόσο «εκρηκτικός» όσο και ο χαρακτήρας του «Αλέφα»;

Τέλος, ας δούμε τον έναν και μοναδικό, Νίκο Αλέφαντο, να απολαμβάνει την πιο σημαντική «κούπα» της καριέρας του!


Σχολιάστε so far
Σχολιάστε



Σχολιάστε