Τρελοποδόσφαιρο


Το Πορτογαλία-Πολωνία που θυμάμαι… by stokegeo

Τα… ακόμη πιο ωραία του Euro 2016 αρχίζουν απόψε: η «αυλαία» της φάσης των «8» σηκώνεται, με την αναμέτρηση Πολωνίας-Πορτογαλίας!

Στο παρελθόν οι δύο χώρες με την πλούσια ποδοσφαιρική παράδοση έχουν παίξει αντιμέτωπες 10 φορές, με τον απολογισμό τους να μοιάζει με… ποδοσφαιρικό σύστημα: 4 (νίκες η Πορτογαλία)-3 (νίκες η Πολωνία)-3 (ισοπαλίες)!

Ένα από αυτά τα παιχνίδια το γνωρίζω, διότι το είχα παρακολουθήσει. Πορτογαλία-Πολωνία 4-0, 10 Ιουνίου 2002, για το Μουντιάλ των Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας.

Για να «ξελαμπικάρω» από το διάβασμα για τις ηλίθιες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου τότε αλλά και για να ικανοποιήσω την ακόρεστη «δίψα» μου για Παγκόσμιο Κύπελλο, είχα κάτσει και είχα δει το ματσάκι.

Όλα τα λεφτά ήταν ο Πέδρο Παουλέτα. Χατ-τρικ έβαλε ο Πορτογάλος! Το τέταρτο γκολ της ομάδας είχε πετύχει ο Ρούι Κόστα. Στην άλλη πλευρά, βασικός είχε ξεκινήσει για την Πολωνία ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, του Παναθηναϊκού ακόμα εκείνο τον καιρό.

Τελικά, πάντως, ούτε οι Πορτογάλοι ούτε οι Πολωνοί πέρασαν στην επόμενη φάση, καθώς τους άφησαν από κάτω Νοτιοκορεάτες και Αμερικανοί.


Σχολιάστε so far
Σχολιάστε



Σχολιάστε