Τρελοποδόσφαιρο


«Θέλετε να κοιμηθείτε στην κερκίδα; Δικαίωμά σας!» by stokegeo
26/05/2024, 10:39
Filed under: Γεγονότα, Οπαδοί

Ο Έιντριαν Καρ είχε για τα καλά πια κουρνιάσει στην αγκαλιά του Μορφέα και ίσως μάλιστα να έβλεπε και στο όνειρό του τη λατρεμένη του Μίντλεσμπρο να σηκώνει το Τσάμπιονς Λιγκ, όταν μερικά στιβαρά χέρια τον ταρακούνησαν δυνατά και τον επανέφεραν με τη βία στη σκληρή πραγματικότητα!

Θυμήθηκε. Ήταν Αύγουστος του 2003. Εκείνος είχε πάρει το εισιτήριο διαρκείας του και είχε πάει στο γήπεδο της «Μπόρο», το «Ρίβερσαϊντ», για να παρακολουθήσει το εντός έδρας ματς για την Πρέμιερ Λιγκ με την Άρσεναλ. Μετά, τον πήρε ο ύπνος.

«Τι έκανα και με τραβάτε έτσι, ρε παιδιά;», θα ρώτησε σίγουρα. Εκείνοι που τον είχαν… αρπάξει με τη βία δεν ήταν άλλοι από τους ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου, οι οποίοι τον απομάκρυναν από τη θέση του και τον έβγαλαν έξω από το γήπεδο, καθώς, έτσι όπως τον είδαν χυμένο στη θέση του και κοιμισμένο, νόμισαν ότι ήταν και μεθυσμένος!

Ο Έιντριαν Καρ

Τα βάσανά του μόλις τότε άρχιζαν, σε μία υπόθεση η οποία απασχόλησε έντονα και τον Τύπο της «Γηραιάς Αλβιώνας»!

Ο 28χρονος τότε Καρ οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και, εν ονόματι ενός νόμου που είχε θεσπιστεί για την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού στα αγγλικά γήπεδα, κρίθηκε ένοχος επειδή, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, «βρισκόταν σε κατάσταση μέθης εντός αθλητικού χώρου»! Αφέθηκε ελεύθερος με διετή αναστολή, αφού πρώτα πλήρωσε το ποσό των 150 λιρών ως πρόστιμο και είδε και τους ανθρώπους της «Μπόρο» να του αφαιρούν το διαρκείας του!

Οι δικαστές άκουσαν τις καταθέσεις κάποιων μαρτύρων αλλά και των ανθρώπων ασφαλείας του γηπέδου και αστυνομικών, που είπαν ότι ο οπαδός «μύριζε αλκοόλ», δεν πατούσε καλά στα πόδια του και τα μάτια του ήταν άτονα.

Ο Καρ, ωστόσο, δεν το άφησε να περάσει έτσι. Παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι ναι μεν εκείνη την ημέρα είχε πιεί, αλλά όχι τόσο που να τον οδηγήσει σε κατάσταση μέθης και προχώρησε άμεσα σε έφεση.

Δήλωσε στο δικαστήριο, ότι την ημέρα που είχε πάει γήπεδο για τον αγώνα με την Άρσεναλ είχε δουλέψει υπερωρία στην εργασία του (σ.σ. χειριστής μηχανημάτων) και ήταν αρκετά κουρασμένος, ενώ μέσα σε διάστημα πέντε περίπου ωρών είχε καταναλώσει έξι ποτήρια μπύρας, ποσότητα όχι ικανή να τον… στείλει! Κατάφερε, επιπλέον, να αποδείξει, με τη χρήση και του βίντεο, ότι όταν συνελήφθη ήταν νηφάλιος, μπορούσε να σταθεί δίχως βοήθεια στα πόδια του και απάντησε δίχως πρόβλημα σε όλες τις ερωτήσεις των αστυνομικών.

Τότε, ο δικαστής, Μάικλ Τέιλορ, κάτοχος διαρκείας στο «Ρίβερσαϊντ» και ο ίδιος, αθώωσε οριστικά τον Καρ και αποφάνθηκε κατόπιν ότι κάθε Άγγλος οπαδός «έχει το δικαίωμα να αποκοιμηθεί» στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, εάν κι εφ’ όσον το επιθυμεί. «Ιδίως αν βλέπει την Άρσεναλ να παίζει!», πρόσθεσε.

Στο άκουσμα της θετικής για εκείνον έκβασης της υπόθεσής του, ο Καρ, αφού πρώτα τα… έχωσε για όλη την ταλαιπωρία του σε αστυνομία και δικαστές, αναφώνησε: «Νιώθω σαν να πήραμε το πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει τη Νιουκάστλ (σ.σ. «αιώνια» αντίπαλο της Μίντλεσμπρο)!».

Κοίτα να δεις τι μπορεί να πάθει κανείς απλώς επειδή πήρε για λίγο έναν… υπνάκο, έτσι;


Σχολιάστε so far
Σχολιάστε



Σχολιάστε